Burnout en social media

Burnout en social media

De afgelopen maanden kwam het bijna wekelijks voorbij: burnout en jongeren, maar ook: burnout en social media.

Dat steeds meer jongeren burnout raken was al een opvallende trend, maar dat er wellicht een oorzaak ligt bij het twitteren en facebooken?! Hoe zit dat?

Jan Prins, directeur van SKB, zegt hierover in de media: “ (…) ze moeten zoveel, jonge mensen van deze generatie. En ze moeten dan ook nog via social media continu in contact staan met anderen.”

Er zit wat in: misschien merk je dat zelf ook wel om je heen: waar je ook bent: overal wordt “even iets gepost”, nog een foto gemaakt van de gezelligheid, een bericht “gelik-ed” of even snel een twitterje tussendoor.

We weten dat de reden voor een burnout voor iedereen verschillend kan zijn. Los van de werkstress, is, volgens het onderzoeksbureau SBK, de druk in de privésfeer bij jongeren hoog: “Jongeren van deze generatie moeten alles tegelijk doen en dat levert stress op”. Volgens dit onderzoek versterken Facebook en Twitter die gevoelens van stress nog eens: door die mooie vakantiefoto’s of die fantastische vriendclub, lijkt iedereen succesvol. En als jij dan even niet zo lekker gaat op het werk en je privéleven, kun je je daar behoorlijk onzeker over voelen.

Tja, en tel daar nog een eens torenhoge ambitieniveau en een flinke dosis perfectionisme bij op en je hebt de perfecte burnout cocktail….

Meer lezen?: http://nos.nl/op3/artikel/493446-jongeren-steeds-vaker-een-burnout.html