Loopbaan Module

Loopbaanbegeleiding

Burnout en je loopbaan. Hoe nu verder?

Bijna iedereen die burnoutklachten heeft of heeft gehad heeft wel eens nagedacht aan verandering van werkplek als oplossing van de klachten.
Burnout gerelateerde klachten leiden onvermijdelijk tot een (her) orientatie op je werk en op je toekomst.
Veel mensen keren, wanneer de klachten eenmaal op beheersbaar niveau of over zijn, terug naar hun oude werkplek.

Echter, ook dan kunnen de zaken vaak niet bij het oude blijven, want je bent immers zelf veranderd door alles wat je hebt meegemaakt en hebt geleerd.
Dit kan betekenen dat een andere functie en-of andere organisatie beter passen bij je `nieuwe `ik.
Het structureel bekijken van je loopbaan en (nieuwe) keuzes die je gaat maken voor de toekomst, kan je helpen de juiste koers uit te zetten en niet weer voor iets te kiezen waar je eigenlijk niet meer blij van word.
En wat soms niet meer gezond voor je is!

Allereerst kom je voor de vraag te staan of je wel terug wilt en-of kan naar je oude functie.
Dit is niet altijd even eenvoudig. De burnout nodigt je namelijk uit tot nieuwe, gezonde en structureel andere keuzes.

Het kunnen nemen van eigen verantwoordelijkheid vereist inzicht en bewustwording in je eigen persoonlijkheid, kwaliteiten en ontwikkelingspunten. Maar ook in de eisen die de omgeving (organisatie, functie en loopbaan) aan je stelt.

Vragen waar je mee geconfronteerd kan worden in je herstel traject zijn o.a.:

Je hebt bv moeite met bepaalde aspecten van je functie of bepaalde werkomstandigheden verhinderen dat je minder goed kunt functioneren.
Ook is het zinnig om te overwegen in hoeverre je je nog thuis voelt in de organisatie. Is datgene wat voor jou belangrijk is, toch niet te realiseren binnen het bedrijf waar je werkzaam bent. Zit je op de juiste koers en zo niet; hoe zet je een nieuwe koers uit.

Deze module kan gekoppeld worden aan je hersteltraject. En loopbaanbegeleiding kan ook heel goed als losse module ingezet worden.
De mogelijkheid dus om een extra verdieping in je hersteltraject te creëren, maar ook heel goed toepasbaar als preventiemodule!