Werknemers

Hoe belangrijk fysiek “bijkomen”ook is, de praktijk leert dat je van alleen thuiszitten of veel slapen onvoldoende herstelt.

Voor burn-out herstel is meer nodig!

Ben je werknemer,  … of heb je geen werkgever ?

Als je burnout bent of dreigt te raken, heb je het gevoel dat je totaal uitgeput bent, opgebrand dus. Je hebt geen energie meer of je kunt geen motivatie en energie meer opbrengen voor alle bezigheden op je werk en vaak ook in je prive. Burnout is een lichamelijke en emotionele uitputting!.

Ondanks het vele wetenschappelijke onderzoek dat is gedaan naar burnout, is er nog maar weinig bekend over de precieze oorzaken ervan.
Wel is bekend dat chronisch teveel aan inspanning, met een tekort aan herstel van die inspanning, een grote risicofactor is.
Ook kunnen persoonlijke eigenschappen (denk aan perfectionisme, gedrevenheid, grote plichttrouw) invloed hebben op het al dan niet krijgen van een burnout.

Blijf niet tobben, maar laat je ook niets aanpraten! http://www.uwv.nl/Particulieren/

Wij helpen je graag op weg in dit traject van herstel, wat altijd gericht is op het verkrijgen van (zelf)regie en een spoedig herstel, en soms is daar maar weinig voor nodig.
De consultants van de Burnout Adviesgroep zijn specialisten in het jou leren hoe je de regie weer terug pakt, waardoor je de situaties die je in de gevarenzone kunnen brengen eerder leert herkennen en beter leert te begrijpen wat je overkomt.
Hoe kun je er zelf voor zorgen om uit je “gevarenzone” te blijven.

De echte sleutels voor succes zijn: vitaliteitsopbouw, klachtenreductie, leefstijlverbetering, onderzoeken (mis) match persoonlijkheid en werksetting, valkuilen en gedachten patronen op tijd herkennen, anders omgaan met de dagelijkse uitdagingen en weer kunnen genieten.

Je belangrijkste middel is zelf management
De teugels weer in handen nemen en zelf sturen! Maar hoe doe je dat?
Je potentieel is oneindig! Je hebt altijd een keuze!

Maar we beginnen met het helder maken waarom je in deze situatie zit. Welke gewoontes zijn er toegepast om in de huidige situatie terecht te komen en wat is er nodig om een andere koers te gaan varen. Welke factoren hebben bijgedragen aan deze situatie en welke factoren houden het in stand.

Tijd en aandacht voor jou als persoon zijn het aller belangrijkste om jou weer snel weer op de been te krijgen. Begrip voor je klachten en het bieden van een goede oplossing is onze kwaliteit.

Gelukkig kan burnout tegenwoordig met succes behandeld worden. Middels kortdurende trajecten (gemiddeld 10 sessies) werk jij samen met de consultants van de Burnout Adviesgroep stap voor stap aan je herstel.
Sessie voor sessie ga jij aan de slag en achterhalen we de oorzaken en herstelcondities van jouw burnout. Op deze manier breng je de werkgerelateerde- en prive risicofactoren in kaart en leer je te sturen op wat goed voor jou is. Zo werken we langzaam maar zeker aan jouw herstel.

Zoals aangegeven, er is geen allesomvattende oorzaak aan te wijzen. Maar 1 ding is zeker: de meeste burnouts komen voor bij werknemers die doorzetten, zich niet willen laten kennen en perfectionistische neigingen hebben.

Herken jij jezelf in dit beeld? Wil je duidelijkheid middels diverse vragenlijsten en/of tests of je wel burnout bent? Of weet je dat al en wil je een vrijblijvend intakegesprek om de mogelijkheden te bespreken? Wij helpen je graag.

Neem dan nu contact met ons op info@burnoutadviesgroep.